Jupiter 930 x 122

cartofi

PERICOL ALIMENTAR. CARTOFI INFESTAȚI

Pericol alimentar. Cartofi infestați. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, a depistat o cantitate de cartofi infestați.

Citiți și: S-AU SCUMPIT! PRODUSELE CU PREȚURI MAJORATE

“În urma acțiunilor de control, inspectorii fitosanitari au depistat o cantitate de 1.100 de tone de cartofi de proveniență Egipt, care au primit interdicția de a intra în țară prin portul Constanța, deoarece, conform analizelor de laborator, a fost depistată prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun).

Tuberculii de cartof au fost prelevați în baza Deciziei de punere în aplicare a Comisiei din data de 29 noiembrie 2011 pentru autorizarea statelor membre în vederea adoptării provizorii a unor măsuri urgente împotriva răspândirii bacteriei Ralstonia solanacearum (Smith) Yabuuchi et al., provenind din Egipt.

Citiți și: 5 ALIMENTE CARE DAU DEPENDENŢĂ

(…) Impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, având în vedere că la ora actuală nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător și, mai mult decât atât, ar exista riscul contaminării solului și a apelor de suprafață cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor, precum și din cartofii deteriorați și evacuați ca resturi menajere.”, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

New Profesional Consult-555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066