NOR CURIER 930X122

politicieni

Politicienii nu au ratat ridicarea Episcopiei Argesului si Muscelului la rang de Arhiepiscopie. Geoana a venit cu elicopterul

Curtea de Arges. 27 septembrie 2009.
Mii de credinciosi si sute de preot au asistat simbata, la Curtea de Arges, la ceremoniile de ridicare a Episcopiei Argesului si Muscelului la rang de Arhiepiscopie. Slujba de la Catedrala din Curtea de Arges este oficiata de un sobor de ierarhi si preoti, in frunte cu Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. La ceremonia religioasa au fost prezenti si presedintele Senatului, Mircea Geoana, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, presedinte al Partidului Romania Mare, si presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, si ministrul Muncii Marian Sarbu, precum si presedintele CJ Arges Constatin Nicolescu si primarul Tudor Pendiuc. Primul care a aparut a fost Mircea Geoana, el venind de la Arad cu elicopterul. De remarcat ca toti politicienii, fie ei cu demnitati, fie parlamentari, consilieri judeteni sau primari, au fost intampinati pozitiv de lume. De altfel, baia de multime a fost mai putin consistenta, si numai la Manastirea Domneasca, primul popas al delegatiei. De asemenea, politicienii s-au abtinut de la discursuri, preferand doar sa asiste la eveniment. Infiintarea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a fost decisa in sedinta Sfantul Sinod al BOR din 18 – 19 iunie 2009. La Arges – vechea denumire a municipiului Curtea de Arges – a fiintat, la inceputurile ei, Mitropolia Ungrovlahiei, de la recunoasterea careia s-au implinit, recent, 650 de ani.
geoanavadimbisericasosire

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3