930 x122 grota rece

bascov

PRIMĂRIA BASCOV, PUSĂ LA TREABĂ ÎN URMA ARTICOLULUI PUBLICAT DE EPITEȘTI

Pe 8 ianuarie am publicat un articol în care am atras atenția asupra gunoaielor de pe malurile pârâului Bascov, din comuna argeșeană cu același nume. Fotografiile făcute de noi au surprins mizeria din locul situat la doi pași de podul situat în zona în care se termină Piteștiul și începe comuna condusă de primarul Gheorghe Stancu. Mai exact, locul se află în dreptul cimitirului din spatele blocurilor din Bascov și în spatele benzinăriei Lukoil. Malurile pârâului erau doldora de gunoaie, de coroane funerare uscate, de candele și lumânări. De asemenea, saci și pungi din plastic erau aruncate pe crengile copacilor. Am văzut și cauciucuri vechi, PET-uri și chiar paleți din lemn.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Garda de Mediu, la fața locului

În urma articolului nostru, Garda de Mediu Argeș s-a autosesizat. Printr-un comunicat remis redacției noastre, comisarul-șef Elena Pană informează ce a constatat Garda la fața locului și ce măsuri au fost luate: „Pe malurile cursului de apă Bascov, în zona podului Bascov, pe o lungime de circa 50 de metri aval pod şi 50 de metri amonte pod existau cantităţi mici de deşeuri răzleţe (PET-uri, materiale textile). Pe canalul pluvial ce traversează DN Piteşti-Râmnicu Vâlcea se efectua decolmatarea acestuia cu utilaje specifice de către Primăria Bascov. S-a realizat decolmatarea canalului pe o lungime de circa 200 de metri, urmând (…) să se efectueze lucrări de decolmatare şi pe restul de 300 de metri.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

În zona dintre cimitir şi pârâul Bascov (zona stadion comunal) a fost identificată o suprafaţă  de circa 5 mp afectată de depozitări de deşeuri menajere şi asimilabile acestora. La data controlului era în desfăşurare acţiunea de salubrizare pentru zonele menţionate anterior (pod Bascov, zona cimitir şi canal pluvial), desfăşurată de personalul angajat în cadrul serviciului de salubritate Bascov şi de persoanele beneficiare ale legii 416/2006”.

Primăria Bascov, pusă la treabă

„Având în vedere cele constatate la faţa locului şi ținând cont de prevederile HG 1005/2012 privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Județean Argeş al GNM dispune următoarele măsuri, în responsabilitatea Primăriei comunei Bascov:

-efectuarea curăţeniei în zona stadionului comunal, precum şi în zona podului Bascov (termen: 22.01.2014)

-finalizarea lucrărilor de decolmatare a canalului pluvial Bascov pentru asigurarea corespunzătoare a scurgerii apelor (termen: 16.02.2014)

-menţinerea stării de salubritate corespunzătoare în zona podurilor, podeţelor, pe malurile cursurilor de apă şi pe rigolele stradale (termen: permanent)”, se arată în comunicatul primit de ePitești de la Garda de Mediu Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3