930 x122 grota rece

Primul caz de gripa porcina confirmat in Romania

mm Bucuresti. 27 mai 2009.la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.
Primul caz din Romania de gripa porcina a fost identificat, miercuri, la o femeie din Bucuresti, revenita din Statele Unite, pe 23 mai. Conform antena3.ro, virusul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino si urmeaza sa fie confimat oficial si de Organizatia Mondiala a Sanatatii dupa ce se vor primi rezultatele analizelor de la Londra, in aproximativ 48 de ore.
Femeia a fost externata de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala.
Atat pacienta, cat si cei doi copii ai sai, vor ramane, insa, sub supraveghere medicala la domiciliu. Cei trei nu au voie sa paraseasca locuinta, timp de sapte zile, aceasta fiind perioada de incubatie a virusului gripal.
Sistemul medical este in alerta, insa nu sunt necesare masuri suplimentare, a anuntat ministrul Sanatatii.
Medicii dau asigurari ca starea de sanatate a femeii infectate cu virusul H1N1, dar si a membrilor familiei acesteia este foarte buna si ca nu exista riscul raspandirii virusului.
Tatal si una dintre fetite sunt suspectati de infectie cu noul virus gripal. Deocamdata, numai cazul femeii este confirmat, unei serii de persoane cu care aceasta a intrat in contact prelevandu-li-se probe de sange. Rezultatele vor fi aflate joi la ora 11.00.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90