EcoMoto 930×122

guvern

PROTEST LA PUȘCĂRIE

Protest la pușcărie. Angajații din penitenciare nu vor mai face de astăzi ore suplimentare și nici nu vor mai îndeplini alte atribuţii de serviciu cu excepția celor specifice funcţiilor ocupate. Este vorba de un protest al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

„Angajaţii din penitenciare declanşează proteste pe durată nedeterminată în toate unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca reacţie la lipsa de interes a Guvernului în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din penitenciare.

La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetări şi fiecare angajat va acţiona în justiţie, în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale de jurisdicţie a muncii, Guvernul României pentru obligarea acestuia la aplicarea unor măsuri concrete privind asigurarea unor condiţii de muncă decente.”, anunță Federaţia.

Citiți și: Atenție, șoferi! Trafic paralizat pe autostradă!

„Protestele angajatilor din penitenciare sunt motivate de faptul că Guvernul României refuză să facă investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcţiilor vacante, întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecţie a angajaţilor şi adoptă legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii.”, precizează sindicaliștii.

„Sunt aproape 8.000 de funcţii vacante în sistemul penitenciar şi se înregistrează peste 700.000 de ore suplimentare. 1 angajat din 6 a părăsit sistemul penitenciar în ultimii 2 ani, iar Guvernul a blocat angajările.

Condiţiile din penitenciare sunt la fel de improprii pentru personal pe cât sunt pentru deţinuţi, iar Parlamentul, la propunerea Guvernului, a recunoscut prin lege aceasta situaţie de fapt. Diferenţa este că personalul din penitenciare lucrează în medie 23 de ani în aceste condiţii improprii, în vreme ce deţinuţii execută în medie câte 4 ani de pedeapsă.”, informează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Salariații din închisori ar urma să picheteze și Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Justiției și Guvernul. (Foto: Penitenciarul Mioveni) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3