NOR CURIER 930X122

bacalaureat

„REVOLUȚIE” ÎN EDUCAȚIE. CE SE PREGĂTEȘTE

„Revoluție” în Educație. Și în Educație, după Finanțe Publice, guvernarea PSD vrea să facă „revoluție”. Ministerul Educației ar putea introduce, în premieră, o a treia sesiune a Bacalaureatului. Informația o furnizează ministrul Liviu Pop, într-un interviu pentru Agerpres. Pop precizează că a treia sesiune ar urma să fie organizată în luna decembrie sau februarie.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

“Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de Bacalaureat, iar eu cred că este necesară.

Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de Bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și, totuși, prezența a fost foarte, foarte mică.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Din punctul meu de vedere, cred că un examen de Bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanță de iarnă.”, declară ministrul Educației.

Măsura (argumentată de minister ca formă de încurajare a creșterii numărului de potențiali studenți, în scădere în ultima vreme) ar putea fi introdusă anul viitor (dacă decembrie va fi luna pentru care s-ar opta) sau în 2019 (în cazul în care luna aleasă ar fi februarie). (Foto: Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3