SMART KIDS 930X122

autostrada

S-A DECIS! AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU E PE LISTĂ – VEZI DOCUMENTUL!

S-a decis! Autostrada Pitești-Sibiu e pe listă. Construirea autostrăzii Pitești-Sibiu se numără printre prioritățile din Master Planul General de Transport al României care urmează să fie aprobat de Guvern.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Documentul strategic după care ar trebui să se dezvolte infrastructura de transport a României până în anul 2030 este gata și va intra la aprobare mâine, 14 septembrie 2016, în săptămânala şedinţă de Guvern. De aprobarea lui depind fondurile europene alocate pentru infrastructură şi dezvoltarea acestui sector. Comisia Europeană şi-a dat şi ea avizul pe actul care stabileşte priorităţile pentru fiecare domeniu de transport în parte.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, aici vorbim în primul rând de autostrăzi. Conform Master Planului, principalele 5 priorități sunt Pitești-Sibiu (o autostradă de peste 116 km, care ar urma să coste în jur de 1,67 de miliarde de euro şi care ar trebui construită până în anul 2022). Mai sunt prioritare Comarnic-Braşov, Târgu Neamț-Ungheni, Nădăşelu-Suplacu de Barcău și Sibiu-Brașov. Toate acestea trebuie realizate până în 2.020.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Sunt trecute priorităţi şi la capitolul drumuri expres. Cap de listă sunt modernizarea și lărgirea centurii de sud a Bucureştiului la 4 benzi, adică modernizarea actualei centuri a Capitalei, de la autostrada către Piteşti și până la autostrada spre Constanţa. Sunt prevăzute şi alte drumuri expres, cum ar fi Ploiești-Buzău, Bacău-Focșani, Buzău-Focşani și Constanța-Brăila, cu un pod peste Dunăre în vecinătatea Brăilei. (Sursa: http://www.digi24.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/) Vezi AICI documentul complet.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90