930×122 CAPRA 5

anaf

SCANDAL ÎN ANAF: „ESTE ILEGAL!”

Scandal în ANAF: „Este ilegal!” Protestul angajaților din Fisc provoacă tensiune maximă în sistem și nervi în birourile șefilor. Pe fondul acestei tensiuni, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, i-a convocat astăzi într-o videoconferință pe șefii direcțiilor regionale ale finanțelor publice.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

„Ni s-au raportat mai multe situații în care plățile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcționari care protestau.

În Timișoara, de exemplu, au existat angajați ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcționarului public.

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

În multe administrații financiare încasările au fost afectate din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie și contabilitate publică.

Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal! Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Orice protest trebuie, însă, să respecte legea, ori în cazul acesta cadrul legal a fost de mult timp depășit.”, a spus președintele ANAF, potrivit unui comunicat de presă care ne-a fost transmis de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

„Blocarea, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, a activității de colectare are repercusiuni nedorite și, de multe ori, greu de contorizat asupra întregii societăți.”, a avertizat Bogdan Nicolae Stan, conform sursei citate.

Amintim că angajații din județe ai Fiscului protestează, reclamând că proiectul legii salarizării le va tăia din salarii. La greva spontană au participat și salariați ai Finanțelor Publice Argeș. Amănunte despre protest, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90