New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

SE ÎNĂSPREȘTE PEDEAPSA PENTRU MUNCĂ SUPLIMENTARĂ NEPLĂTITĂ

Se înăsprește pedeapsa pentru muncă suplimentară neplătită. Camera Deputaților (Cameră decizională în acest caz) a votat astăzi favorabil modificarea Codului Muncii în sensul înăspririi pedepsei pentru angajatorii care nu își plătesc angajații pentru munca suplimentară prestată.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Potrivit proiectului aprobat de deputați, angajatorul care nu respectă regulile cu privire la plata muncii suplimentare va fi sancționat cu amendă între 1.500 și 3.000 de lei pentru fiecare angajat în privința căruia a încălcat legea („nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, (n.r. – se pedepsește) cu amendă de la 1.500 de lei la 3.000 de lei pentru fiecare persoană identificată ca prestand muncă suplimentară”).

Asta în condițiile în care în prezent amenda este cuprinsă între 1.500 și 3.000 de lei indiferent de numărul de angajați neplătiți pentru munca suplimentară („nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, (n.r. – se pedepsește) cu amendă de la 1.500 de lei la 3.000 de lei”).

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Proiectul trecuse anterior și de Senat. Prin urmare, pentru a deveni literă de lege modificarea mai trebuie promulgată de președintele țării.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90