NOR CURIER 930X122

averse

SE SCHIMBĂ VREMEA ÎN ARGEȘ. ALERTĂ DE LA ANM

O informare și două avertizări cod galben au fost emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ambele avertizări vizând și întreg județul Argeș.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 13 – 1 august 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. 

Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.  

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Notă: În după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

COD GALBEN 1
Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 15 – 31 iulie 2019, ora 23. Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

În intervalul de timp menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei și local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.  

COD GALBEN 2
Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 23 – 1 august 2019, ora 11. Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

În intervalul de timp menționat, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3