930 x122 grota rece

anaf

SUCCES LA ANAF

Succes la ANAF. De la lansarea sa, nu mai puțin de 67.000 de persoane juridice s-au înscris în Spațiul Privat Virtual, serviciu care se bucură de succes. Informația ne-o furnizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Numărul total al utilizatorilor, potrivit sursei citate, a ajuns la 144.000, restul fiind persoane fizice.

Amintim că de la 1 iunie 2017 serviciul Spațiul Privat Virtual este disponibil atât pentru persoanele fizice, direct sau prin împuternicit, cât şi pentru persoanele juridice sau entităţile fără personalitate juridică, prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit.

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

Prin Spațiul Privat Virtual contribuabilii au acces la următoarele informații:

-declaraţii fiscale întocmite de persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică, potrivit legii

-cereri adresate de persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru obţinerea unor informaţii sau documente în legătură cu situaţia fiscală personală (de exemplu: cerere de informaţii despre contribuţiile de asigurări sociale declarate de angajatori, cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscală, cerere de eliberare a cazierului fiscal, cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislaţiei fiscale, cereri de audienţă, sesizări, petiţii, reclamaţii și solicitări privind informaţiile publice)

-acte administrative fiscale, acte de executare şi alte acte emise de Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în executarea legii (de exemplu: decizii de impunere, notificări și somaţii)

-documente sau acte emise de Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la cererea persoanei fizice, persoanei juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică (de exemplu: certificatul de atestare fiscală și adeverinţa de venit)

-registrul documentelor electronice comunicate în ultimii 2 ani

-informaţii referitoare la istoricul acţiunilor

-informaţii cu privire la obligaţiile de plată ale persoanei fizice, persoanei juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică

-informaţii cu privire la livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, conform datelor preluate din declaraţiile informative 394

-informaţii relevante, rezultate ca urmare a analizei de risc, în vederea înştiinţării contribuabililor în scopul conformării voluntare.

Serviciul este gratuit și disponibil 24 de ore din 24.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3