Donaris 930 x 122

autostrada

SURPRIZĂ! PREȚ DUBLU PENTRU CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ

Surpriză! Preț dublu pentru cea mai așteptată autostradă.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Ministerul Transporturilor a revizuit în creștere costul viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu. Noul cost este de 15,06 miliarde de lei (3,3 miliarde de euro).

Practic, față de estimarea inițială, de 1,67 de miliarde de euro, noul cost este dublu.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

„Faţă de studiul de fezabilitate realizat în anul 2008, s-au efectuat o serie de revizuiri, principalele constând în reinvestigarea terenului și studierea mai multor variante posibile de coridoare de traseu, cât mai optime având în vedere constrângerile zonei atât din punct de vedere topografic și geografic, cât și geotehnic și hidrografic, declararea unor noi situri protejate natural și cultural și având în vedere dezvoltările socio-economice şi creșterea considerabilă a traficului, atât a celui de mărfuri, cât şi a celui turistic şi de pasageri.”, motivează Ministerul Transporturilor într-un proiect de Hotărâre de Guvern care modifică HG 1418/2008 prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici iniţiali ai autostrăzii.

Amintim că o bună parte din costul lucrărilor ar urma să fie suportată din bani europeni, autostrada Pitești – Sibiu fiind ultima verigă lipsă din Coridorul IV Paneuropean.

În plus față de anunțul inițial, traseul autostrăzii ar urma să aibă în jur de 123 de kilometri, iar nu 116. (Foto: descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90