New Profesional Consult 930 x 122

tigari_confiscate

Tigari de contrabanda confiscate la Pitesti

Pitesti. 4 decembrie 2009.
Comisarii Garzii Financiare Arges impreuna cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi, au organzat o actiune in urma careia au fost confiscate de la vanzatorii din Piata Ceair 8.000 de pachete de tigari, netimbrate ori pentru care nu existau documente legale. Valoarea de piata a celor 8.000 de pachete de tigari se ridica la aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi. Actiunea a durat aproximativ 15 minute, deoarece locurile de depozitare a tigarilor cat si comerciantii ilegali au fost monitorizati de ceva vreme, iar pe baza acestpr probe adunate impotriva lor, oamenii legii au actionat la sigur. Pe langa comisarii Garzii Financiare si jandari, la actiune s-au alaturat si politistii de la Politia Comunitara si cei de la Circulatie.
Tigarile vor fi inventariate dupa care vor fi trimise producatorilor care au obligatia sa le distruga. Ele provin din magazinele Duty Free din Republica Moldova sau Ucraina si vandute fara forme legale la noi în tara, dupa ce au fost introduse ilegal peste granita. “Aceste practici au devenit o regula si un fenomen în Ceair. Practic, cred ca acolo se vand intr-o zi mai multe tigari decat vand cateva zeci de magazine. Dupa ce vom termina cercetarile, vom stabili si sanctiunile legale care se impun. Vom continua si de acum încolo aceste actiuni, pentru a stopa acest fenomen care tinde sa ia amploare“, a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Arges, Valeriu Minca.
Activiatile de control si monitorizare ale Garzii Financiare Arges au fost extrem de fructuoase in ultima perioada. Asa se face ca in depozitul cu marfuri confiscate se gasesc in present peste 83 de tone de zahar, 2000 litri de coniac si sute de cutii cu piese de autoturisme contrafacute, majoritatea pentru autorurisme Logan. In plus comisarii Garzii Financiare au mai confiscat si 10 autoturisme folosite de suspecti la transportul acestor marfuri.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3