New Profesional Consult 930 x 122

transalpina

TRANSALPINA, REDESCHISĂ. CÂND ȘI TRANSFĂGĂRĂȘANUL?

Transalpina, redeschisă. Când și Transfăgărășanul? Transalpina a fost redeschisă complet ieri traficului rutier după anotimpul rece. Circulația auto a fost reluată pe sectoarele de drum cuprinse între kilometrii 34+500 și 59+800.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Se circulă exclusiv pe timpul zilei. Din cauza vizibilității reduse (ceață densă), accesul autovehiculelor în intervalul orar 20-7 este strict interzis.

Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectoarele de drum menționate este de 30 km/h.

Citiți și: Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

Transalpina a fost redeschisă, când și Transfăgărășanul (foto)?

În luna aprilie Simona Brătulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, a cerut la Ministerul Transporturilor ca Transfăgărășanul să fie redeschis în acest an pe 1 mai. Brătulescu a eșuat în demersul ei, iar cererea i-a fost respinsă.

Amintim că, potrivit regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis doar 4 luni pe an. În mod normal, conform acestui regulament, cel mai spectaculos drum al României se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

Cel puțin deocamdată, de la Compania Națională de Drumuri nu există niciun semnal potrivit căruia Transfăgărășanul ar urma să fie deschis mai devreme de 1 iulie.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3