New Profesional Consult 930 x 122

Turisti blocati in abruptul Iezerului Caprei

mm Pitesti. 11 august 2009. Salvamont Arges.
Sambata dupa amiaza, doi turisti din Targoviste, Laura Marcu de 25 ani si Marius Ionica de 29 ani, au ratacit poteca de creasta a Fagarasului si au intrat in zona de abrupt a varfului Iezerul Caprei, situat deasupra caldarii lacului Balea. Fiindu-le frica sa continue, dar si sa se intoarca, deoarece riscau sa cada cateva sute de metri, acestia au anuntat Dispeceratul Salvamont.
In zona s-a deplasat patrula de serviciu compusa din Gabriel Ruica, Cristian Toma si Cornel Gavanescu, de serviciu la refugiul Cota 2000, impreuna cu doi salvamontisti sibieni. Turistii au fost cooperanti, nu au incercat sa se mai deplaseze din locul din care au anuntat Salvamontul. In zona de abrupt au intrat doi dintre salvamontistii argeseni, fiind asigurati in corzi de catre colegii de la Sibiu. Turistii au fost recuperati in aproximativ o ora, dupa care au fost condusi la Cabana Paltinu.
Reamintim ca, pentru a apela Dispeceratul Salvamont, se formeaza sintagma 0SALVAMONT. Va raspunde nonstop un operator de serviciu, care va redirectiona apelul catre formatia Salvamont in raza careia se afla turistul. La Dispeceratul Salvamont se pot cere inclusive informatii despre starea traseelor turistice, drumurilor sau marcajelor dintr-o anumita zona montana.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3