New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ULTIMA ORĂ: RISC MAJOR ÎN ARGEȘ. MĂSURI DE URGENȚĂ

Ultima oră: Risc major în Argeș. Măsuri de urgență. Începând de mâine, de la ora 9 și până luni, ora 24, județul Argeș se va afla sub incidența unei avertizări hidrologice cod portocaliu. Acest lucru presupune  viituri majore care pot conduce la producerea unor inundații.

Citiți și: A nins în Argeș!

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș precizează că în acest sens a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. S-au luat următoarele măsuri:

– Operaționalizarea grupei operative a ISU Argeș și activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, pe toată perioada codului portocaliu;

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

– Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne vor merge în fiecare localitate pentru instruirea autorităților locale, astfel încât să se ia toate măsurile de prevenire (înștiințarea populației, curățarea șanțurilor și rigolelor, monitorizarea cursurilor de apă și pregătirea mijloacelor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență generate de inundații, etc.);

– La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea – luarea tuturor măsurilor preventive, dar și pregătirea pentru intervenție, dacă situația o va impune;

– Serviciul Salvamont îi va atenționa pe Atenționarea turiști să nu campeze lângă albia râurilor și pârâurilor sau la baza versanților unde se pot forma viituri, să renunțe la excursiile programate pe crestele munților și să se adăpostească în hoteluri sau pensiuni;

Pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, dacă situația o va impune.

”Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber. Avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport, și să se adăpostească în zone înalte și sigure.”, transmite ISU Argeș.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute accesând platorma fiipregătit.ro, mai precizează ISU Argeș.

Vă reamintim că astăzi s-au înregistrat inundații în două comune argeșene (imagini și subiectul pe larg, AICI). (Foto: arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3