Donaris 930 x 122

alarmare publică

(VIDEO) AU SUNAT SIRENELE ÎN PITEȘTI

UPDATE: Sirenele de alarmare publică au sunat în Pitești și într-o a doua repriză, de la ora 10:50. 

Citiți și: Alarmant! ,,Peste 500 de vârstnici mor sau sunt răniți, anual, în incendii!”

Au sunat sirenele în Pitești. În urmă cu puțin timp, în Pitești au sunat sirenele de alarmare publică.

Citiți și: Sirenele vor suna mâine la ora 10:00 în toată ţara

Este vorba de un exercițiu care are loc în întreaga țară, în organizarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

”Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

Simulările vor începe miercuri, 2 august 2017, şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.”, transmitea ieri IGSU.

Amintim că o primă verificare de amploare a sirenelor de alarmare publică a avut loc în luna aprilie a acestui an, în cadrul exercițiului PROCIV 2017. Amănunte, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3