930×122 CAPRA 5

hora unirii

(VIDEO) DE OCHII LUMII! VIP-URI ÎN HORA UNIRII

VIP-uri în Hora Unirii. Ministrul Cercetării și Inovării, senatorul Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, subprefectul Emilian Dragnea, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, viceprimarii Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru, inspectorul școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu, deputații Dănuț Bica (PNL) și Radu Vasilică (PSD) au fost VIP-urile care au participat azi dimineață la aniversarea în Pitești a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

La eveniment a fost prezent și fostul primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. În schimb, a lipsit prefectul Cristian Soare.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

În acordurile Fanfarei “Argeșul”, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din micul parc din fața Camerei de Conturi (în vecinătatea Prefecturii) s-a desfășurat cu această ocazie un ceremonial militar și religios, cu depuneri de coroane și jerbe de flori. Și-a dat concursul și Corul Veteranilor. Ca de obicei la aniversarea zilei de 24 ianuarie 1859, un actor de la Teatrul “Alexandru Davila” l-a întruchipat pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul s-a încheiat cu o Horă a Unirii. Una formală și rece, de ochi lumii, într-o perioadă în care românii sunt din nou dezbinați, de această dată ca urmare a scandalului provocat de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3