930 x122 grota rece

accident

(VIDEO) PREMIERĂ! ŞOFER ACUZAT DE OMOR. IMAGINI ŞOCANTE

Şofer acuzat de omor. Premieră istorică în justiţia din România. Un şofer în vârstă de 25 de ani care în luna februarie a acestui an a provocat un accident în municipiul Iaşi în care au murit doi oameni este acuzat de procurori nu de ucidere din culpă (ca de obicei în astfel de situaţii), ci de omor calificat.

Citiți și: Pitești: Două accidente în Centru, în același timp

https://www.youtube.com/watch?v=iZjTqTO_O7A

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi argumentează că şoferul (Marian Claudiu Paşnicu) a reprezentat un pericol în trafic şi înainte de producerea accidentului, pentru că a trecut de trei ori pe culoarea roşu a semaforului, cu viteză mare. În plus, circula pe contrasens în momentul accidentului. Intenţia de omor a fost indirectă, a stabilit procurorul.

Citiți și: Argeș. Accident cu victimă!

În situaţia omorului, intenţia indirectă înseamnă că autorul ştie că fapta lui poate provoca moartea unei persoane şi, deşi nu urmăreşte în mod direct acest lucru, acceptă posibilitatea provocării decesului.

Precizăm că în cazul omorului calificat pedeapsa este cuprinsă între 15 şi 25 de ani, în timp ce pentru ucidere din culpă, atunci când există două victime, ca în această situaţie, pedeapsa maximă este de doar 7 ani şi jumătate.

Cele două victime din acest accident erau soţ şi soţie şi aveau 58 şi, respectiv, 55 de ani.

Pentru că accidentul s-a soldat şi cu rănirea şi punerea în pericol a vieţii altor două persoane, individul a fost trimis în judecată şi pentru tentativă de omor calificat.

Rămâne de văzut ce hotărâre vor lua judecătorii. (Sursă video: Iaşi TV Life, sursă foto: captură video Iaşi TV Life) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90