930 x122 grota rece

precipitatii

VREME_RECE

VREMEA ÎN URMĂTOARELE TREI LUNI. CE NE AȘTEAPTĂ

Vremea în următoarele trei luni. Ce ne așteaptă. Potrivit prognozei de specialitate publicată de Administrația Națională de Meteorologie, în următoarele trei luni temperaturile se vor încadra în valori normale. Precipitațiile, în schimb, vor fi peste medie.

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

În noiembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de cele normale în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Conform măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna noiembrie este de 3,8 grade Celsius.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor fi în general excedentare. Media multianuală a precipitațiilor este stabilită la 41,5 litri/metru pătrat pentru luna noiembrie. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureș (până la 77 l/mp), Crișana (63 l/mp) și Banat (58 l/mp).

Citiți și: Vreme ,,sucită” în acest weekend. Se anunță și fenomene extreme

În decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei și Moldovei (între -5 și 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între 0 și 3 grade Celsius.

Precipitațiile lunare se vor situa în general peste normele climatologice, cu excepția zonelor locale din estul, nordul și vestul țării, acolo unde acestea vor fi apropiate de medii, stabilite ca medie multianuală lunară la 44,8 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor înregistra în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (87 l/mp), Banat și Crișana (până la 70 l/mp) și Transilvania (68 l/mp).

În prima lună din 2017, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, mai puțin, local, în regiunile nordice, nord-vestice și centrale, acolo unde acestea se vor situa sub media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme în est și sud-est și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării, stabilite prin măsurători de specialitate la 33,6 l/mp. (Sursă: digi24.ro, titlu și editare: ePitesti.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90