930×122 CAPRA 5

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ – FURT URIAȘ

În această dimineaţă poliţiştii bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 29 de mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi judeţele Argeș, Ilfov, Dâmboviţa, Hunedoara, Timiş şi Teleorman şi mai multe mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, anunță Poliția Română.

Citiți și: A nins în Argeș!

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2013 – 2014 bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”. Societățile erau administrate scriptic de către persoane cu o situație materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia. Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.

Prin neplata impozitului aferent veniturilor încasate statul a fost furat cu aproximativ 10.000.000 de lei, dintre care în jur de 2.300.000 de lei ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” se ridică la circa 7.000.000 de lei, conform sursei citate.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Persoanele vizate urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3