Donaris 930 x 122

autostrada

ADIO AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU? DE CE TAC GUVERNANȚII?

Deocamdată este o știre pe surse, dată publicității de forumul de infrastructură Construim România, forum care s-a consacrat ca loc de dezbatere între pasionații proiectelor de autostrăzi. Potrivit sursei citate, care este preluată și de economica.net, Guvernul Ponta ar fi abandonat ideea de construire a unei autostrăzi între Pitești și Sibiu, între cele două localități urmând să fie realizat un drum expres. Guvernul ar prefera ca în locul autostrăzii Pitești-Sibiu să fie construită o autostradă Ploiești-Brașov-Sibiu. Cel puțin în ceea ce privește Masterplanul General de Transport pentru perioada 2014-2020 înaintat de Guvern Comisiei Europene.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Cu alte cuvinte, prin acest Masterplan Guvernul ar fi propus Comisiei ca în perioada respectivă să fie construită cu bani europeni nu autostrada Pitești-Sibiu, ci Ploiești-Brașov-Sibiu. Guvernul ar fi oferit mai multe „argumente”, omițându-l, însă, pe cel mai important, cu adevărat argumentul real și forte pentru realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu: păstrarea intactă a investiției Renault de la uzina Automobile Dacia din Mioveni. Construirea autostrăzii Pitești-Sibiu a fost cerută imperativ, vă amintim, de conducerea uzinei. Autostrada ar conduce la scăderea semnificativă a cheltuielilor cu transportul către Vest al automobilelor fabricate în Mioveni.

Până la această oră nu există nicio confirmare sau infirmare oficială, din partea guvernanților, a acestei informații.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90