930 x122 grota rece

finlanda

ADIO MATERII LA ȘCOALĂ! LE DESFIINȚEAZĂ!

Adio materii la școală! Le desființează! Finlanda, statul recunoscut pentru sistemul său de educaţie inovativ, a anunţat că doreşte să renunţe la materii. Cu alte cuvinte, elevii finlandezi nu vor mai avea ore de fizică, matematică, literatură, istorie sau geografie.

Citiți și: Argeș. Scandalos ce s-a întâmplat la o școală!

Şeful departamentului de educaţie din capitala țării, Helsinki, Marjo Kyllonen: „Sunt şcoli în care se învaţă în mod tradiţional, modalitate care era benefică pe la 1900, dar necesităţile nu mai sunt aceleaşi şi avem nevoie de ceva potrivit pentru secolul 21.“

În locul subiectelor individuale, elevii vor învăţa într-un format interdisciplinar despre evenimente şi fenomene. De exemplu: cel de Al Doilea Război Mondial va fi examinat din perspectivă geografică, istorică şi matematică. De asemenea, elevii vor putea urma cursul „Lucrând într-o cafenea“, curs la care vor învăţa despre limba engleză, economie sau ştiinţele comunicării.

Citiți și: Luni, 8 ianuarie, începe școala! Când va fi următoarea vacanță în Argeș

Ideea generală este că elevii vor putea alege ce subiecte sau fenomene să studieze, în funcţie de preferinţele şi aptitudinile lor. De asemenea, elevii nu vor mai sta în bănci aşteptând să discute cu profesorul, ci se va lucra în grupuri mici, iar dialogul va fi încurajat.

Sistemul va fi introdus pentru elevii mai mari, de la vârsta de 16 ani în sus. Se aşteaptă ca schimbarea să fie completă până în anul 2020.

Această schimbare va avea, desigur, consecințe şi asupra profesorilor, care vor trebui să lucreze în comun. Aproximativ 70% dintre profesorii din Helsinki au început deja munca premergătoare schimbării. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90