930×122 CAPRA 5

1 mai

ALERTĂ ÎN MUNȚI: UN BĂIAT ȘI-A RUPT O MÂNĂ, DOUĂ FETE S-AU RĂTĂCIT

Salvamontiștii argeșeni au avut de lucru în minivacanța de 1 mai.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Vineri, alături de o echipă SMURD, au intervenit în Munții Iezer, mai sus de cabana Voina, la un tânăr în vârstă de 28 de ani din București care a suferit o fractură deschisă la antebrațul stâng în urma unei căzături.

Potrivit lui Alex Holboșan, de la Salvamont Argeș, incidentul s-a produs în timp ce bucureșteanul, împreună cu alte persoane, cobora pe Valea Bătrână pe un traseu nemarcat.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

După ce a fost salvat din zona montană, tânărul a ajuns mai întâi la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel, iar mai apoi la un spital din Capitală.

Și ieri, 2 mai, salvamontiștii argeșeni au fost chemați să intervină. De această dată pe vârful Păpușa, la două fete, una din Brăila, iar cealaltă din Sinaia, care se rătăciseră din cauza vremii: ploaie și ceață densă. Fetele au cerut ajutor prin telefonul mobil.

„Au ajuns într-o vale, pe care noi am depistat-o foarte repede ca fiind Valea Argeșului. Am vorbit la telefon cu ele în tot acest timp. Știam unde sunt. Au dat și coordonate prin GPS.”, precizează Alex Holboșan.

Tinerele au fost găsite după circa două ore și jumătate de la apelul telefonic prin care au anunțat că s-au rătăcit. La căutări au participat și jandarmii montani. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3