New Profesional Consult 930 x 122

alex găvan

ALPINISTUL ARGEȘEAN ALEX GĂVAN A REUȘIT!

Alpinistul argeșean Alex Găvan anunță că a reușit performanța de a urca pe vârful Broad Peak, de 8.047 de metri, din munții Karakorum fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor.

Citiți și: Un alpinist argeşean încearcă imposibilul

„Sunt cel mai fericit om din lume: chiar acum am escaladat Broad Peak (8.047 de metri), în Karakorum, fără oxigen suplimentar, alături de nişte oameni grozavi.”, scrie alpinistul pe contul său de socializare, într-un mesaj postat în limba engleză. Muntele se află în Pakistan, la graniţa cu China, având o creastă somitală de peste 1, 5 kilometri, de unde îi vine şi numele. Expediţia a început pe 11 iunie.

Alex Găvan s-a născut pe 19 mai 1982 în comuna argeșeană Cepari. Este alpinist şi fotograf, fiind primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I (8.080 de metri) şi Makalu (8.485 de metri). Pe 2 octombrie 2006, atunci când a urcat pe Cho Oyu, a devenit cel mai tânăr alpinist român care a reuşit ascensiunea unui optmiar (vârf de peste 8.000 de metri altitudine).

Citiți și: DOI ALPINIȘTI ARGEȘENI, ÎN INFERNUL URIAȘEI AVALANȘE DE PE EVEREST

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90