New Profesional Consult 930 x 122

alunecare

ALUNECARE DE TEREN ÎN ARGEȘ – GOSPODĂRII INUNDATE

În comuna Dâmbovicioara s-a produs duminică, 29 mai 2016, o alunecare de teren a versantului drept a râului Dâmbovicioara, care a condus la blocarea cursului acestuia, devierea sa și inundarea mai multor gospodarii, a anunțat Instituția Prefectului cu puțin timp în urmă.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

„S-a acționat în cursul nopții de duminică spre luni, iar ieri am fost prezent la fața locului.

Împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV) și Primăria Dâmbovicioara, s-a reușit înlăturarea efectelor acestei alunecări de teren prin dislocarea resturilor vegetale, a stâncilor și a pământului, la acest moment apa reluându-și cursul firesc.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Azi ABAAV va acționa pentru realizarea unei apărări de mal provizorii formată din nuiele, urmând ca tot astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să stabilim modalitatea de intervenție în vederea fundamentării și execuției unei lucrări de punere în siguranță a versantului, ținând cont de faptul că amplasamentul se află în incinta unei zone protejate, cu regim special de protecție și intervenție, respectiv Parcul Național Piatra Craiului.”, precizează prefectul de Argeș, Cristian Soare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3