930 x122 grota rece

anaf

ANAF SCHIMBĂ REGULILE

ANAF schimbă regulile. ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) propune modificarea formularelor 101 – “Declarație privind impozitul pe profit” și 120 – “Decont privind accizele”. Modificările se referă la conținutul și instrucțiunile de completare a celor două formulare, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, sursa informației.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

Potrivit sursei citate, în cazul formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit”, propunerile ANAF sunt  următoarele:

-eliminarea unor indicatori (respectiv veniturile și cheltuielile extraordinare, în contextul în care clasificarea veniturilor și cheltuielilor a fost modificată, potrivit noilor reglementări contabile) și a elementelor similare cheltuielilor (ca urmare a modificării pe 1 ianuarie 2016 a prevederilor fiscale)

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

-detalierea indicatorului amortizare fiscală în cazul mijloacelor fixe prevăzute la articolul 28 aliniatele (20) și (21) din Codul fiscal

-actualizarea corelațiilor între indicatori (ca urmare a modificării conținutului formularului)

-actualizarea instrucțiunilor de completare a formularului.

Conform sursei citate, în cazul formularului 120 „Decont privind accizele”, modificările vizează:

-actualizarea denumirii unor indicatori, potrivit Titlului VIII din Codul fiscal

-detalierea unor indicatori în cazul băuturilor fermentate liniștite și spumoase

-eliminarea accizelor aferente produselor care se regăseau la capitolul „Alte produse accizabile”, respectiv accizele nearmonizate prevăzute de legea nr.571/2003

-actualizarea corelațiilor între indicatori, ca urmare a modificării conținutului formularului

-actualizarea instrucțiunilor de completare a formularului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3