Donaris 930 x 122

accident

ARGEȘ: ACCIDENT MORTAL! DIN PROSTIE!

„Estival” este numele unei acțiuni pe care Poliția o desfășoară pe parcursul verii 2016. Printre altele, sunt luate în colimator și încălcările legislației rutiere.

Citiți și: Impact deosebit de grav lângă Pitești! Intervenție de urgență!

Din păcate, în Argeș numărul participanților la trafic al căror comportament este sub orice critică pare că a crescut în ultima vreme. O demonstrează frecvența amenzilor și, mai ales, a accidentelor grave.

Doar în perioada 15-21 iulie 2016, adică în numai 7 zile, polițiștii rutieri argeșeni au dat 1.138 de sancțiuni. Nu mai puțin de 300 au fost pentru viteză. Adică pentru prostie. A apăsa pedala de accelerație dincolo de limita legală este o dovadă de iresponsabilitate, de inconștiență. De nerozie. Cu atât mai mult pe drumurile din Argeș, drumuri care, la fel ca suratele lor din toată România, sunt periculoase și departe de standardele occidentale.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Știți care este principala cauză a evenimentelor rutiere grave din Argeș, soldate cu morți și răniți? Exact! Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum. Traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni și neacordarea din partea șoferilor a priorității pentru pietoni sunt alte cauze principale. Toate, în definitiv, subsumate, de cele mai multe ori, aceluiași motiv: o doză uriașă de prostie.

Revenind la „Estivalul” Poliției, în cele 7 zile la care ne-am referit, pentru viteză au fost reținute 23 de permise de conducere. Alte 11, pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice. A te urca băut la volan este mai mult decât a circula cu viteză. Adică ești de câteva ori mai prost. Mult mai prost. Cumplit de prost. Ești bou de-a binelea. Problema este că în urma unor astfel de „alegeri” similare „opțiunilor” unui „retardat”, în accidente mor sau sunt răniți nu doar proștii de la volan, ci și oameni nevinovați. Din cauzele menționate sau din altele, numărul total al permiselor de conducere reținute de Poliția Rutieră Argeș în perioada și pe parcursul acțiunii amintite a fost de 85.

O parte dintre proștii de care vorbim îi vedem etalându-și, manelistic, ostentativ, pe rețelele de socializare bolizii sau rablele. Mai târziu, despre unii auzim că au intrat cu mașina sau motocicleta într-un cap de pod sau un copac cu flori. Că și-au rupt picioarele sau că au dat ortul popii. Au trăit, probabil, ca proștii și tot ca proștii au murit. Ne repetăm, însă: moartea lor nu ne interesează. Din moment ce alegerea le aparține, să le fie țărâna ușoară! Ce ne îngrijorează este că prostia lor, lipsa lor acută de educație duc, nu de puține ori, și la rănirea sau chiar moartea unor nevinovați.

Ai toată libertatea să mori din pricina prostiei tale, prostule, dar este strigător la cer ca din cauza prostiei tale să moară alții!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90