EcoMoto 930×122

Arges

ARGEȘ: PATRON PENAL, MINOR „LA NEGRU”

Argeș: patron penal, minor „la negru”. În urma unor controale, la 33 de angajatori din județul Argeș inspectorii de muncă au găsit lucrând fără forme legale un număr de 53 de persoane. Au fost date 40 de amenzi, însumând 452.000 de lei.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

La un patron a fost gasit un minor care muncea „la negru”, fără forme legale de angajare. În acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, instituția care furnizează informația, nu precizează numele angajatorului și domeniul său de activitate.

Deficienţele constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit și neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Principalele domenii în care au fost găsite probleme: tăierea si rindeluirea lemnului, creșterea animalelor, alimentația publică, construcţiile și confecțiile-textile.

Persoanele care vor să reclame cazuri de muncă „la negru” o pot face la numărul de telefon 0248/223.408, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul ITM Argeș (Piteşti, bulevardul Republicii, nr.11).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3