930 x122 grota rece

Arges

ARGEȘ: PERCHEZIȚII LA PATRONI. FURT URIAȘ

Argeș: percheziții la patroni. Furt uriaș. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut ieri 6 percheziţii domiciliare în județul Argeș şi în Bucureşti. Perchezițiile au fost la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile comerciale şi punctele de lucru ale societăţilor administrate de aceştia.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că în cursul anului 2009 persoanele în cauză ar fi făcut achiziţii fictive de sisteme anti-incendiu din spaţiul intracomunitar prin intermediul unei societăţi cu comportament de tip fantomă, cu scopul să eludeze plata de TVA către stat. Prejudiciul pe care l-ar fi provocat statului depășește 1.822.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA neachitate.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor mai multe documentele contabile cu valoare probatorie. De asemenea, asupra mai multor bunuri mobile si imobile a fost instituit sechestru asigurator. Doi bărbaţi (unul din comuna argeșeană Mioarele, iar celălalt din București) au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90