930×122 CAPRA 5

angajati

ARGEȘ: SALARII NEPLĂTITE, ANGAJAȚI UMILIȚI

Argeș: salarii neplătite, angajați umiliți. Pentru reducerea numărului de persoane care lucrează fără forme legale, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a făcut aproape 200 de controale. La 16 angajatori au fost găsite 63 de persoane muncind „la negru”. Au fost date 12 amenzi, în valoare de 150.000 de lei. La 4 angajatori au fost găsite peste 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. În aceste cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Deficienţele constatate în urma controalelor:

-neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

-neacordarea drepturilor salariale

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor

-necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit

-neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate probleme: tăierea și rindeluirea lemnului, domenii în care se folosesc zilieri, alimentație publică și transport.

Persoanele care vor să sesizeze cazuri de muncă fără forme legale de angajare o pot face la numărul de telefon 0248/223.408, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul ITM Argeș (Piteşti, bulevardul Republicii, nr.11).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3