930×122 CAPRA 5

Arges

ARGEȘENI REVOLTAȚI: „DE CE NU AȚI ÎNCHIS ȘCOLILE?”

Argeșeni revoltați: „De ce nu ați închis școlile?” Fără excepție, toți cei care ne-au scris pe adresa redacției în legătură cu acest subiect critică hotărârea autorităților județene de a nu suspenda cursurile în școlile din Argeș. Decizia prefectului Cristian Soare și a inspectorului școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu, de a nu închide școlile în zilele cu cod galben de ger năprasnic a provocat nemulțumire printre elevi și părinții acestora. Asta și în condițiile în care în alte județe și în București cursurile au fost suspendate din cauza gerului. Iată câteva dintre mesajele primite.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

„Nu pot decât să îi mulțumesc domnului Cristian Soare că mă pune să mă duc și să mă întorc de la școală pe jos la temperaturi care ajung și la -20 de grade! Mai ales că sunt nevoit să fiu îmbrăcat cu uniformă formată dintr-o pereche de pantaloni foarte subțiri și o cămașă… Mulțumiri domnului prefect!”, scrie, ironic, un elev.

„Sunt dintr-o localitate din apropiere de Pitești (aproximativ 35-40 de kilometri) și aș dori să precizez un mic detaliu uitat de domnul inspector județean Dumitru Tudosoiu. Sunt la liceu în Pitești, iar orelele se țin de la 14 la 19:30. În timpul cursurilor la liceu este OK, poate că este căldură, dar nimeni nu se gândește și la drumul parcurs de unii elevi, care degeră până ajung la liceu! Seara este foarte frig! Oare cum putem rezista la temperaturi de -13 grade sau chiar mai scăzute de atât?”, este un mesaj al unei eleve de liceu.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Este corect, școlile sunt încălzite! Dar cei mai mulți copii merg până la școală pe jos! Pentru luni dimineata s-au anunțat temperaturi de -18 grade!”, ne scrie, îngrijorat, un părinte.

„Sunt copii care fac naveta pe jos kilometri întregi! Cum se vor deplasa ei? Situația celor din mediul rural este diferită față de cea de la oraș. Dacă se întâmplă să fie probleme cu acești copii, cine răspunde? Prefectul Soare? Dacă îl cheamă Soare, înseamnă că acestor copii nu le va fi frig pe drumul de acasă până la școală?!”, este mesajul unui alt părinte.

„Mie nu mi se pare corect! Școala nr. 13 „Mircea cel Bătrân”, acolo unde învăț, nu este încălzită! Mai ales că ne pune să facem ora de sport afară, în tricou! Plus că mulți fac naveta.”, spune un elev din Pitești.

Amintim că autoritățile județene au decis ca astăzi școlile din județul Argeș să rămână deschise în ciuda codului galben de ger. Detalii, AICI. Cu o zi înainte, prefectul Cristian Soare oferea explicații: AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Rozalia spune:

    Multumim pentru implicare, mi- ar place si ca domnul Soare sa mearga dimineata un sfert de ora pe jos pe frigul naprasnic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90