SMART KIDS 930X122

lingvistică

AUR PENTRU ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE LINGVISTICĂ!

Lotul olimpic al României a cucerit o medalie de aur şi două menţiuni la cea de a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în Beijing (China) în perioada 21-25 iulie, informează Ministerul Educației Naționale. Medalia de aur i-a revenit lui Dan Mircea Mirea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), iar menţiunile au fost câștigate de Iulia Marinescu (Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman) şi de Vlad Neacşu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Anul trecut, la prima sa participare oficială la această competiţie (care atunci a avut loc în Manchester), România şi-a trecut în palmares o medalie de bronz şi două menţiuni. La ambele ediţii elevii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, dascăli la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică au participat 39 de echipe din 28 de ţări de pe toate continentele.

Ministerul Educației Naționale precizează că Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construirea de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi. (Foto: edu.ro)

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3