SMART KIDS 930X122

autobuz

AUTOBUZUL ELECTRIC, AZI PRIMA ZI DE TESTE ÎN PITEȘTI (GALERIE FOTO)

Pe o vreme ploioasă, autobuzul electric fabricat în Cehia a făcut astăzi prima sa deplasare în Pitești, pe ruta Centru-Bascov-Arpechim-Centru.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Cursa inaugurală a pornit din stația de la Teatrul „Alexandru Davila”, în autobuz urcând jurnaliști, viceprimarul cu atribuții de primar Cornel Ionică, reprezentanți ai Publitransului, un oficial din partea importatorului și piteșteni curioși.

Testat zilele trecute în București, autobuzul a intrat azi în teste și în Pitești timp de o săptămână. Primăria vrea să cumpere 40 de astfel de autobuze. Costul unuia este de 400.000 de euro. Dacă va face achiziția în cadrul unui proiect cu bani europeni, contribuția municipalității ar fi de 100.000 de euro.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Are 19 locuri pe scaune și 66 în picioare. Nu poluează, iar un kilometru parcurs cu autobuzul electric are un cost de 30 de bani, față de 2 lei pe kilometru în cazul unui autobuz Diesel.

Aceasta a fost singura cursă pe parcursul zilei de astăzi. Urmează ca autobuzul să circule de mâine, 28 martie, și până joi, 2 aprilie, inclusiv, pentru toți piteștenii, după următorul program:

Sâmbătă, 28 martie – linia 2, de la ora 8

Duminică, 29 martie – linia 7B, de la ora 6

Luni, 30 martie – linia 2B, de la ora 8

Marţi, 31 martie – linia 1, linia centrală, de la ora 6, şi linia 3B, de la ora 12.45

Miercuri, 1 aprilie – linia 8, de la ora 16

Joi, 2 aprilie – linia 19, de la ora 5:50.

Potrivit Primăriei, cursele cu autobuzul electric adus pentru teste vor fi gratuite, fără bilet.

Alte detalii despre autobuz puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cum-arata-autobuzul-electric-care-va-fi-testat-pitesti/.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90