miercuri, 7 octombrie 2015, ora 01:29
Ultima oră EXCLUSIV! PITEȘTI: CÂT VA FI IMPOZITUL PE CASĂ, TEREN ȘI MAȘINĂ ÎN 2016 PSD-IȘTII ARGEȘENI VOR PUTEA VOTA ȘI ÎN BUCUREȘTI PROIECT: TICHETE DE 200 DE LEI PENTRU ELEVII DIN „ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ” SELECȚIE PENTRU OCUPAREA UNUI POST LA SOCIETATEA APĂ CANAL ARGEȘEAN ÎN JURIUL CONCURSULUI MONDIAL AL DANSULUI NIVELUL DE RADIAȚII DIN CÂMPULUNG, INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ EXPOZIȚIE MILITARĂ ÎN PIAȚA „VASILE MILEA” BILETE IEFTINE PENTRU TOATĂ LUMEA LA ROMÂNIA-FINLANDA RUXANDRA MACHE: FRUMUSEŢEA NATURALĂ, VEDETA SEZONULUI ÎN MAKE-UP LICEENI DIN MIOVENI, FUNCȚIONARI PUBLICI PENTRU O ZI
Sunteți aici:
Home / Știri / Știri / Autostrada Pitești-Sibiu, azi o vedem și nu e
Autostrada Pitești-Sibiu, azi o vedem și nu e

Autostrada Pitești-Sibiu, azi o vedem și nu e

Am stat liniștiți o bună bucată de vreme: nimeni nu punea la îndoială construirea, cu bani europeni, cam în trei ani, a autostrăzii Pitești-Sibiu.

Cel puțin nu în public. Până acum câteva săptămâni, când, prin vocea ministrului Dan Șova, a început circoteca. Bulibășeala. Șova a dat de înțeles atunci că mai potrivită ar fi o autostradă Sibiu-Brașov. A revenit ulterior, afirmând că ambele vor fi construite în același timp (http://epitesti.ro/dan-sova-linisteste-apele-vor-fi-doua-autostrazi-catre-sibiu-inclusiv-pitesti-sibiu/). Unde mai pui că toți oficialii Argeșului aprig au trâmbițat că autostrada se va face și vom circula pe ea din 2016 (http://epitesti.ro/prefectul-sigur-ca-va-taia-panglica-la-santierul-de-construire-autostrazii-pitesti-sibiu/).

Și iar ne-am liniștit. Până ieri. Pe harta cu autostrăzi a domnului Ponta nici urmă de Pitești-Sibiu! Nu până-n 2018. E prea scumpă! A zis premierul și la București, și mai adineauri în Mioveni. Când a tras concluzia asta? Peste noapte? De autostradă tot vorbim de ani de zile! Să fim serioși! Prin urmare, ce să facem? Să ne mulțumim cu firimitura de posibilă viitoare autostradă Pitești-Râmnicu Vâlcea!

Ponta ne mai dă, totuși, de doi bani speranță: „Facem autostrada de la Pitești mai departe către Vâlcea (…) Mai departe, pentru tronsonul între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, avem niște studii de fezabilitate care presupun o sumă atât de mare, în jur de 4, 5 miliarde de euro, care, de fapt, depășește ce bani avem noi. Noi avem 3 miliarde pentru toată România! (…) Am văzut populismul unora dintre jurnaliștii băsiști – că de ce avem către Alexandria și nu avem Sibiu-Vâlcea. Mi-ar plăcea, doar că București-Alexandria e 350 de milioane de euro, iar dincolo e 3, 5 miliarde. E „doar” o diferență de la 1 la 10!

Pentru segmentul Vâlcea-Sibiu primul lucru pe care îl facem în 2014 este actualizarea studiului de fezabilitate pentru a găsi posibilități de construcție cu un preț mai rezonabil. (…) Avem bani pentru Pitești-Râmnicu Vâlcea și nu avem încă bani pentru Vâlcea-Sibiu pentru că 4, 5 miliarde de euro înseamnă mai mulți bani decât avem pentru autostrăzi pentru toată România! Dacă reactualizăm studiul de fezabilitate și găsim o posibilitate de construcție sau de finanțare, în mod sigur o facem începând cu anul 2015!”. Sigur că da, domnule Ponta, și marmota învelea ciocolata în staniol…

Comentează prin Facebook

Răspunde

Adresa de email nu va fi publicată.

*

V-ar mai putea interesa și:
centru cultural mioveni35
Vezi ce a zis Ponta în Mioveni despre autostrada Piteşti-Sibiu!

STUDENTI DONATIE COPII 1
BRAVO STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII PITEȘTI! Copiii se vor bucura!

VICEPRIMAR_LAURENTIU_ZIDARU
De necrezut! Ce spune viceprimarul PSD Zidaru despre guvernarea USL!

Închide