SMART KIDS 930X122

Pitesti

AZI, PRIMUL PAS PENTRU PROMENADA ARGEȘULUI

Astăzi Primăria Pitești a publicat anunțul privind organizarea unei selecţii de oferte pentru desemnarea proiectantului care va schița viitoarea „arhitectură” a zonei de promenadă din lungul râului Argeș din intravilanul municipiului.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Ofertele pot fi depuse la Primărie până pe 3 iulie, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai scăzut. Investiția în proiectare are o valoare de 40.000 de lei plus TVA, bani de la bugetul local. Proiectarea ar urma să dureze doar o lună de la data atribuirii acestui contract.

Suprafața care va face obiectul proiectării și care, ulterior, va fi amenajată este de aproape 30.000 de mp. Ea se întinde de-a lungul digului drept al râului Argeș, pe porțiunea cuprinsă între Podul Viilor și strada Lânăriei, în dreptul plajei „Tudor Vladimirescu”, și va include și intersecția traseului de promenadă cu Podul Viilor și accesul către Bazinul Olimpic și parcul Ștrand, ajungându-se până la intersecția dintre drumul de promenadă de pe malul drept cu strada Lânăriei, la nord de plaja menționată.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

O parte din teren îi este atribuită în folosință Primăriei de către Apele Române, iar o alta se află în domeniul public.

Primăria vrea să amenajeze aici zone de recreere și agrement, inclusiv zone cu spații verzi, și să pună bănci și alte elemente de mobilier urban. De asemenea, vor exista piste pietonale și pentru bicicliști.

În plus, potrivit Primăriei, se va avea în vedere reabilitarea, conservarea și protecția mediului și a lucrărilor hidrotehnice din zonă existente de-a lungul râului Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90