930×122 CAPRA 5

Arges

BACTERIA UCIGAȘĂ – CONTROL ÎN ARGEȘ LA PORTOCALE

Inspectorii sanitar-veterinari argeșeni au încheiat acțiunea desfășurată într-un lanț de magazine de tip supermarket. În urmă cu puțin timp directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Daniel Lupu, a declarat pentru ePitești că au fost prelevate probe de la mai multe loturi de portocale comercializate în magazinele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel și Topoloveni ale respectivului lanț.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Probele au fost trimise astăzi la ora 15 la București la analize. La ora 17 am primit confirmarea de la laboratorul din Capitală că ele au ajuns. Rezultatele sunt așteptate în cursul zilei de luni, cel mai târziu marți.”, ne-a precizat șeful DSVSA Argeș. Daniel Lupu a adăugat că acțiunea vizează depistarea în loturile de portocale verificate a unui eventual nivel de pesticide peste cel admis. Autoritățile nu specifică numele lanțului de magazine.

Prelevarea de azi de probe s-a derulat ca urmare a unei decizii comune, luată aseară, a președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a directorului executiv al DSVSA Argeș. Acțiunea a avut loc după ce părinții unora dintre copiii din județul Argeș cu infecții digestive grave ar fi afirmat că le-ar fi dat micuților să mănânce portocale, ulterior aceștia îmbolnăvindu-se.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

Deocamdată cauza infecțiilor care au condus la moartea unei fetițe de 11 luni din Topoloveni și la îmbolnăvirea gravă a altor copii din Argeș nu a fost descoperită: http://epitesti.ro/stiri/justitie/bacteria-ucigasa-ce-analize-a-cerut-parchetul/.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90