New Profesional Consult 930 x 122

dacia

CA SĂ ȘTIE ȘI IOHANNIS: DACIA „DUDUIE” LA EXPORT

Față de perioada similară a anului trecut, în primele șapte luni ale acestui an vânzările de autoturisme în România au crescut cu aproape 33%, informează Asociația Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

În topul mărcilor cumpărate de români conduce Dacia (cu 16.302 unităţi vândute, adică 34, 1% din total). Urmează Volkswagen (4.723 de unităţi vândute – 9, 9%), Skoda (4.374 de unităţi – 9, 1%), Ford (3.313 unităţi – 6, 9%), Renault (3.175 de unităţi – 6, 6%) şi Opel (cu 2.161 de unităţi vândute, adică 4, 5% din total). Dacia este fruntașă și la exporturi. În iulie, cea mai recentă lună în privința căreia există astfel de date centralizate, cel mai exportat model a fost Dacia Duster (peste 17.000 de unități exportate). Urmează, la mare distanță, Ford B-MAX, fabricat în Craiova, cu doar puțin peste 5.200 de unități vândute la export. De altfel, Dacia Duster conduce și în clasamentul exporturilor pe primele șapte luni ale anului, cu mai bine de 95.000 de unități. Duster este urmat de Dacia Logan, cu aproape 46.000 de unități exportate, și de Ford B-Max (puțin peste 36.500 de unități).

Statistica APIA este un nou argument, dacă mai era nevoie de vreunul, în favoarea construirii autostrăzii Pitești-Sibiu, cerută insistent și de managerii francezi de la Dacia. Un argument de care nu ține cont candidatul pentru funcția de președinte al României Klaus Iohannis, care nu vrea construirea acestei autostrăzi, preferând o autostradă Brașov-Sibiu. (Foto: Mediafax)

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90