930 x122 grota rece

Arges

CANICULĂ EXTREMĂ! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ – VEZI HĂRȚILE!

Jumătatea de sud a județului Argeș se va afla astăzi și mâine sub cod galben de val de căldură, caniculă şi disconfort termic, potrivit unei atenționări transmisă în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Potrivit ANM, astăzi temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade Celsius, iar la amiază disconfortul termic va fi mai accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Mâine, 1 august 2016, va fi și mai rău. Valul de caniculă se va intensifica și se va extinde. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice. În plus, în după-amiaza zilei, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov și în municipiul Bucureşti se vor atinge local maxime termice de 37-38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade. Pe arii extinse disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Aceste județe și Bucureștiul vor intra sub cod portocaliu.

Începând din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării și în zona montană, iar marți, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

În după-amiaza zilei de marţi, 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35-36 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90