New Profesional Consult 930 x 122

bcco

CAPTURI IMPORTANTE DE LA BANDELE DE FALSIFICATORI

UPDATE: Un pistol, dispozitive electronice de tip skimming şi dispozitive electronice susceptibile a fi folosite la activităţi de falsificare a cardurilor bancare, 10.500 de lei şi 1.000 de euro, marijuana şi ţigări fără timbru fiscal emis de autorităţile române au fost ridicate astăzi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate în urma celor 30 de percheziţii domiciliare făcute în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au ridicat pentru continuarea cercetărilor mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică şi obiecte vestimentare susceptibile a fi fost folosite la infracţiuni. Totodată, poliţiştii au găsit şi ridicat 3 grame de marijuana, un pistol şi 2.000 de ţigări care nu aveau timbru fiscal emis de autorităţile române.

7 persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Acum (ora 10): percheziții de amploare. 30 de percheziţii se desfășoară la această oră la locuinţele mai multor persoane bănuite de falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti, cu suportul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti, fac 30 de percheziţii domiciliare în județele Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi și Timiş şi în municipiul Bucureşti.

Acţiunea, care beneficiază de sprijinul ofiţerilor de legătură acreditaţi în România de la ambasadele Cehiei şi Slovaciei și la care participă și jandarmi, vizează destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, carding – tranzacţionare ilicită şi/sau utilizare frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificare de carduri și retrageri/plăţi frauduloase de numerar.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-ar fi folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare. Ulterior, datele preluate ar fi fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupărilor ar fi achiziţionat produse din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie. Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-ar fi făcut în România.

Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de victime din Slovenia, Cehia şi Slovacia. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90