Donaris 930 x 122

castig salarial

lei-ron-bani

CÂȘTIG SALARIAL MEDIU NET DE 5.500 DE LEI! AFLĂ ÎN CE DOMENIU!

Direcția Județeană de Statistică Argeș a dat astăzi publicității informații despre câștigul salarial mediu brut și net al românilor în luna mai a acestui an. În ambele valori, câștigul salarial a fost mai mic decât în aprilie. Brutul s-a situat la 2.328 de lei, cu 2, 8% sub nivelul lunii precedente, iar netul, la 1.682 de lei, cu 3, 1% (un minus de 53 de lei) mai redus.

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

Potrivit statisticienilor, cel mai mare câștig salarial mediu net s-a înregistrat în domeniul extracției petrolului brut și a gazelor naturale (5.512 lei). La polul opus, cel mai mic câștig salarial mediu net l-au avut angajații din hoteluri și restaurante (959 de lei).

Scăderea față de luna precedentă a avut mai multe motive: producție mai mică sau încasări mai reduse, angajări de personal cu salarii mici și acordarea către angajați în aprilie, spre deosebire de mai, de sume din profitul net, de sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou) și de prime ocazionale (inclusiv primă de Paști).

Citiți și: OFICIAL: SCHIMBĂRI LA SALARII ÎN ARGEȘ

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3