Acasă / Știri / Știri / CE LI SE PREGĂTEȘTE ȘOFERILOR

CE LI SE PREGĂTEȘTE ȘOFERILOR

Guvernul a decis: ce li se pregătește șoferilor.

Ieri, Guvernul a avizat Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 ce cuprinde o serie de măsuri noi.  Printre acestea sunt incluse examenele medicale periodice pentru șoferi, consilieri psihologice și inspecții tehnice mai riguroase. Scopul acestor măsuri este creșterea siguranței în trafic, informează digi24.ro.

CITIȚI ȘI:

Autovehiculele implicate în accidente rutiere nu vor mai circula decât după efectuarea unei inspecții tehnice de siguranță, autorizația școlilor de șoferi va fi prelungită doar dacă cel puțin 50% dintre cursanți promovează examenul pentru permisul auto, baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic, pentru eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos, iar perioadele în care șoferii trebuie să efectueze controlul medical vor fi reduse după ce aceștia împlinesc o anumită vârstă.

De asemenea, inspecția tehnică de siguranță va cuprinde verificări suplimentare în cazul vehiculelor care au fost implicate în accidente rutiere.  Unele dintre acestea sunt structura caroseriei și sistemul de direcție.

CITIȚI ȘI:

(Sursă: digi24.ro) (Titlu și editare: ePitești.ro)

V-ar mai putea interesa și:

TRAFIC INFERNAL ÎN PITEȘTI

Trafic infernal în Pitești. Piteştiul se află pe locul 4 în România din punct de …

STATUL DĂ BANI

Statul dă bani. Producătorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare …

BANI DE LA STAT LA ANGAJARE

Bani de la stat la angajare. Pachetul de măsuri active pentru stimularea ocupării forței de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire