NOR CURIER 930X122

centrală

INVESTIȚIE URIAȘĂ ÎN PITEȘTI: CENTRALĂ TERMICĂ DE 300.000.000 DE EURO

În următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi adoptată o hotărâre privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea în Pitești a unei centrale termice cu cogenerare.

Citiți și: Încă două blocuri din Pitești vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

Bugetul pentru studiu este de circa 20.000 de euro, în condiţiile în care construirea unei asemenea centrale costă 300.000.000 de euro. Investiţia, dacă se va realiza, va fi privată, o firmă din Cehia, ENERCAP, fiind interesată de proiect. Rezultatele studiului vor arăta și cel mai bun amplasament pentru centrala respectivă.

În prezent cele trei mari centrale care alimentau Piteştiul cu energie termică pentru încălzire și apă caldă în sistem centralizat (CET Găvana, CET Sud I şi CET Sud II) sunt închise, deoarece erau energofage şi deloc rentabile.

Citiți și: PRIMUL ORAŞ DIN ARGEȘ CU TOATE BLOCURILE REABILITATE TERMIC

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • ciahabuab@yahoo.com spune:

    Mai nenorocitilor ce mai vreti sa amanetati strainilor? Nu va ajunge cat ne fura cezul si gdful? Cine isi ia spaga, ca pendiuc e la puscarie?
    Pentru ce sa dati 300 de milioane pe o centrala care sa otraveasca orasul asta nenorocit, care e iradiat de reactorul de la Mioveni si de abia a scapat de poluarea de la petrochimie si cauciuc? cine o sa se branseze la seviciile ei? in primii ani o sa fie vrajeala cu 2 lei gigacaloria si apoi o sa creasca de 10 ori si o sa ajunga in faliment…timp in care banii nostri ajung in cehia…
    Cine e azi in consiliul local? Habar nu au de servicii publice, rentabilitate, ecologie, eficienta, echitate… de patriotism nu mai vorbesc. Hotilor! La puscarie dupa pendiuc si nicolescu!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3