NOR CURIER 930X122

cod galben

ploi-si-vant

COD GALBEN DE PLOI, VÂNT ȘI NINSORI

O atenționare-cod galben a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie. ANM anunță ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori la munte. Codul este valabil de astăzi, de la ora 17, până mâine, la ora 10, și vizează și jumătatea de nord a județului Argeș (vezi harta ANM).

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi nord-vestice cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici, de peste 35-40 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala în dimineaţa zilei de 31 ianuarie local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, acolo unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90