Donaris 930 x 122

itm

CONTROALE LA TERASELE, BARURILE ȘI CLUBURILE DE NOAPTE DIN ARGEȘ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș atrage atenția că încadrarea în muncă a minorilor sub vârsta de 15 ani este interzisă.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

La împlinirea vârstei de 15 ani minorii pot încheia un contract de muncă în calitate de salariat, dar numai cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali și doar pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele lor, dacă astfel nu le sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

Pentru minori durata normală a timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână. Minorii beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare.

Citiți și: Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte şi ore suplimentare.

ITM avertizează că nerespectarea acestor reguli se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

În perioada ianuarie-iunie 2015 în Argeș au fost găsiți desfăşurând activitate fără forme legale de angajare 2 minori, societăţile la care au fost identificaţi fiind amendate cu 30.000 de lei.

În perioada următoare ITM Argeş va intensifica activitățile de control atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii la terase, baruri, cluburi de noapte, pensiuni și alte unități similare pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la regimul de muncă al minorilor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90