Donaris 930 x 122

accident

CUMPLIT! O FEMEIE A MURIT CĂLCATĂ DE TIR PE TRECEREA DE PIETONI

Un cumplit accident rutier a avut loc în această după-amiază în Pitești.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

O femeie a fost lovită în plin de un TIR pe o trecere de pietoni, la un viraj la dreapta, fiind rostogolită sub roți câțiva metri mai încolo. S-a întâmplat pe Calea Craiovei. TIR-ul, la volanul căruia se afla un șofer din comuna argeșeană Godeni, venea dinspre localitatea Bradu și se îndrepta către bulevardul Petrochimiștilor din cartierul Prundu.

Din păcate, femeia, care până la această oră încă nu a fost identificată, a murit.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Pe numele conducătorul auto, Ion Grigore, în vârstă de 48 de ani, Poliția va întocmi dosar de cercetare penală pentru omor din culpă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Diaconu Gabriel spune:

    Trecerea de pietoni e prea aproape de sensul giratoriu. Tirul a venit din dreapta, soferul tirului e in stanga si de acolo de sus e posibil sa nu fi vazut femeia care probabil era in unghiul mort, soferul fiind si atent la sensul giratoriu, probabil.
    Trecerea aceea de pietoni ar trebui desfiintata, astfel pietonii ar fi mult mai atenti la masini si ar evita singuri astfel de soferi mai prosti care nu sunt in stare sa se descurce si in conditii bizare de trafic, ca in Pitesti (linie continua la banda 1 a sensului giratoriu, desi au cedeaza trecerea, cei care fac dreapta intra cu toata viteza in sensul giratoriu – inventie marca Pendiuc).

  • Vali spune:

    Niste nemernici incompetenti cei ce au proiectat, dar mai ales cei ce au avizat si autorizat aceste sensuri giratorii construite printre altele cu niste sume colosale. Trebuie sa ai ochi de musca sa vezi la 360 grade, sa te asiguri simultan atat la masinile care intra in giratoriu dar si la pietoni. Nu mai spun ca in acel loc vizibilitatea e mult diminuata de totemul Rompetrol si alte panouri publicitare. Domnilor responsabili din primarie dar mai ales de la circulatie, cati oameni trebuie sa mai nenorociti sa intelegeti odata ca acele treceri de pietoni sunt extrem de periculoase fiind atat de apropiate de giratoriu. Familiile victimelor dar si a soferilor in culpa ar trebui sa va poarte in procese pana la CEDO si sa va ceara despagubiri de zeci de milione de Euro. Ati luat drept model din alte tari reglementarea cu sens giratoriu care se stie fluidizeaza foarte bine circulatia in intersectie dar nici la copy paste nu sunteti buni sau vreti sa fiti si originali in toate.

  • Diaconu Gabriel spune:

    Sesizare 3B12/19.05.2015 catre Primaria Municipiului Pitesti:
    „Buna ziua!
    Am observat ca trecerile de pietoni sunt amplasate chiar langa marginea sensurilor giratorii din orasul nostru in multe cazuri.
    Acest fapt a contribuit si la producerea unor accidente de circulatie, cel mai grav avand loc joi, 7 mai a.c. in intersectia Craiovei cu Basarabiei. Un TIR care venea dinspre Craiova si a virat dreapta acolo nu a mai putut evita o femeie care traversa pe trecerea din dreapta sa la iesirea din sensul giratoriu si a omorat-o.
    Orice sofer cand intra intr-un sens giratoriu se uita in stanga pentru a se asigura. Apoi se uita in dreapta si realizeaza, daca mai are timp, ca acolo e o trecere de pietoni cu oameni care traverseaza, unii siguri pe ei ca masinile vor opri.
    Daca aceste treceri de pietoni ar fi amplasate la distanta regulamentara stabilita fata de un sens giratoriu, soferul respectiv ar avea timp sa observe pietonii, sa actioneze frana si sa opreasca in siguranta masina.
    Doresc sa subliniez ca aceste treceri de pietoni nu sunt conforme cu normele legale.
    Cred ca trebuie sa luati masuri, nu complicate, de reamplasare a acestor treceri, deoarece evenimentele precedente creeaza un precedent periculos cu eventuale riscuri financiare, legale si de imagine pentru Primaria Pitesti.
    Sau poate va ganditi si la cele 2 familii nenorocite de acest eveniment.
    Cu respect,
    dr. Diaconu Gabriel”
    60527066-Normativ-Pentru-Amenajarea-Intersectiilor-La-Nivel-Si-in-Sens-Giratoriu
    pagina 48, aliniatul 6.2.6.: „Trecerile de pietoni vor fi amplasate la distanta de punctul de tangenta de iesire de pe calea inelara, in asa fel incat intre calea inelara si trecerea de pietoni sa incapa minimum 2 vehicule.”
    https://ro.scribd.com/doc/252747742/60527066-Normativ-Pentru-Amenajarea-Intersectiilor-La-Nivel-Si-in-Sens-Giratoriu-Red-Act-Area-I

  • Diaconu Gabriel spune:

    Sesizare pe domnuleprimar.ro, catre Primaria Pitesti:

    0 (zero) metri intre trecerea de pietoni mortala si sensul giratoriu (calea inelara) din Craiovei, insa minim 2 vehicule trebuie sa aiba loc intre sens si trecere dupa normativul legal in domeniu.
    Domnule primar, doriti sa indreptati aceste greseli din trecut?! Cat va costa sa redesenati cateva treceri de pietoni in oras?! (de fapt, vreo 20)
    Daca nu, probabil vor mai fi si alte accidente ca cel din 7 mai a.c. in care o femeie a fost calcata pe cap de un TIR care nu a mai putut opri la trecere, desi a incercat sa o evite.
    Va trimit atasat o poza cu trecerea de pietoni respectiva, o descriere a accidentului si normativul referitor la sensuri giratorii (vedeti pag. 50, alin. 6.2.10)

    Documente atasate

    Document / imagine 1

    https://www.google.com/maps/@44.83928,24.88259,18z/data=!3m1!1e3

    Explicatie foto 1

    Trecere de pietoni in Craiovei amplasata fara respectarea normeleor legale

    Document / imagine 2
    http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=68043&Itemid=374

    Explicatie foto 2

    TIRul e pe banda 2, deci a incercat sa o evite, dar nu a mai avut timp, trecrea fiind prea aproape de sensul giratoriu

    Document / imagine 3

    https://ro.scribd.com/doc/112655203/58818913-Normativ-intersectii-600-2010

    Explicatie foto 3

    Normativ ce contine si regulile de amplasare a trecerilor de pietoni langa sensurile giratorii

    Sesizarea dumneavoastra va fi validata si transmisa catre primar in cateva momente.

    Lege nr. 544/2001
    Art. 7. – (1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.

    Sesizarea dvs are ID-ul: 87823
    Odata ce se va raspunde acestei sesizari, veti fi anuntat pe adresa de e-mail pe care ati introdus-o.
    Puteti verifica raspunsul si facand o cautare dupa codul sesizarii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90