Donaris 930 x 122

ape

CUTREMURĂTOR! MĂRTURII DIN INFERNUL DE LA BASCOV: „ÎMI VEDEAM MOARTEA CU OCHII!”

Pentru locuitorii străzilor „Micșunele” și, mai ales, „Prelungirea Micșunele” din Bascov, comună de lângă Pitești, marți, 29 iulie, a fost iadul pe pământ. Ploile torențiale au făcut ca pârâul Bascov să se reverse, viitura atingând doi metri. Astăzi i-am găsit pe oameni încercând să repare ce mai poate fi reparat. Au scos nămolul din case, mobila și hainele, pături, veselă, mașinile de spălat, frigiderele și tot ce au putut salva în urma potopului. Gardurile din uluci sunt căzute la pământ, geamurile de la ferestrele caselor – sparte, iar mașinile din curți mustesc de aluviuni. Alții și-au văzut autoturismele luate de puhoaie.

Citiți și: Impact deosebit de grav lângă Pitești! Intervenție de urgență!

Mărturiile oamenilor sunt cutremurătoare. “Dumnezeu cu mila! Afară ca afară, dar în casă e prădăp! Nu mai e nimic! Acoperişul de la garaj a fost dus de ape la trei case de-aici! Soţul a urcat pe stâlp… Treceau minutele şi eu nu mai puteam! Îmi vedeam moartea cu ochii! Am plecat azi noapte de aici. Ne-a fost frică! Ştim ce s-a întâmplat şi ne-am gândit că murim! Nu vine să te salveze nimeni! Tu atunci te rogi pentru viaţa ta… Era un bărbat legat cu cearceaful de soţie şi urla… Ţi se ridica părul pe tine! A fost o chestiune de minut! Nu am avut timp să reacţionăm! Maşina ne-a fost luată…”, ne povesteşte în lacrimi Mihaela Dumitrache. Speră ca prin asigurarea obligatorie a locuinţei să poată primi despăgubiri, ea și soțul ei, cel cu care a construit casa. Garajul, terasa și via sunt acum la pământ…

„E dezastru! Nu te ajută nimeni! Nu a venit nici dracu’! Nici nu ştiu de unde să încep!”, ni se plânge Lucian Coşoi. „Autorităţile să pună o scândură măcar! Ieri a venit de la Prefectură o comisie ca să facă evaluarea. Au venit, au plecat!”, adaugă el. Totuși, la fața locului sunt câţiva jandarmi, care, cu lopețile în mâini, ajută familiile afectate de inundații. Familii care primesc de la un vecin câte ceva de-ale gurii: câte-o ciorbă caldă și pâine. Şi la familia Teslea Gabi s-a întors imediat din concediu ca să o ajute pe sora sa. Aveau împreună aici un depozit cu marfă. Din depozit a mai rămas doar un morman. Dincolo, însă, de marea supărare a pierderilor materiale, toți îi mulțumesc lui Dumnezeu că au scăpat cu viață din infernul de marți.

Citiți și: Argeș. Și-a făcut praf și pulbere Mazda, într-un cap de pod!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90