NOR CURIER 930X122

100 de ani

DOI PITEȘTENI DE 100 DE ANI, PREMIAȚI DE PENDIUC

Alți doi piteșteni în vârstă de 100 de ani au fost premiați de municipalitate. Este vorba de Mariea Păpușoiu și de Sebastian Marin. Fiecare a primit câte 1.000 de lei, diploma de „Piteștean centenar”, tort, șampanie și flori. Darurile le-au fost oferite de primarul Tudor Pendiuc.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Mariea Păpuşoiu locuiește în cartierul Popa Șapcă, pe strada Sfânta Vineri. Doamna s-a născut pe 20 iunie 1914 lângă Pitești, în comuna Moşoaia. Văduvă de război, a fost vreme de opt ani învăţătoare la școala din Moşoaia, iar apoi contabila Bazei de Tratament din Piteşti. Ulterior a lucrat ca telefonistă la Sfatul Popular din Moşoaia, după care a fost casier la un laborator veterinar.

La rândul său, Sebastian Marin, care locuiește în cartierul Exercițiu, a împlinit 100 de ani pe 24 iulie. Este născut în comuna argeșeană Stolnici. A lucrat toată viaţa la CFR, mai precis la Atelierele “Griviţa Roşie” din Bucureşti (vreme de 10 ani) şi la Depoul Piteşti (de unde s-a pensionat în anul 1975). S-a căsătorit în 1940, iar din căsătorie au rezultat 10 copii (dintre care mai trăiesc 7). Are 15 nepoţi, 19 strănepoţi şi 3 stră-strănepoţi.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90