930×122 CAPRA 5

doliu

DOLIU LA FILARMONICA PITEȘTI

Mariana Velicu, violonistă în orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, a murit. Anunțul a fost postat în urmă cu puțin timp pe pagina de socializare a managerului instituției, Jean Dumitrașcu.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

„Colega noastră Mariana Velicu a plecat astăzi, în zori, în Săptămâna Luminată, să moară puțin și prea devreme!

Născută într-o zi de 16 decembrie, ca Beethoven, doamna Mariana Velicu a împlinit visul mamei sale, Veronica Burcea, de a se face violonistă, vioara intrându-i la suflet din copilărie.

Citiți și: Exclusiv. O nouă linie de autobuz Publitrans în Pitești! Unde va circula și de când!

A absolvit, în 1972, Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești și, în 1976, Facultatea de Compoziție și Muzicologie a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București. A fost profesoară de vioară la Liceul „Dinu Lipatti” din Pitești, îndrumând sute de tinere talente, și, încă de la înființarea Filarmonicii Pitești, în 2007, a fost artist instrumentist vioară în orchestra simfonică, susținând sute de concerte.

Sfârșită nedrept de repede, la doar 62 de ani împliniți, viața doamnei Mariana Velicu a fost dedicată în întregime viorii, pregătirii elevilor și scenei (a avut activitate concertistică și înainte de 1989, în orchestra cadrelor didactice). În ultimii ani și, mai ales, în ultima lună, a luptat cu boala necruțătoare de care suferea (și care recidivase) cu zâmbetul pe buze, până în ultima clipă, până mai ieri!

Concertul ce vine, de joi, cu „Anotimpurile”, i-l dedicăm doamnei Mariana Velicu! Dumnezeu să o ierte și să-i odihnească sufletul ei atât de bun! Suntem alături de familia sa greu încercată! Înmormântarea are loc vineri, 6 mai, ora 12, la Cimitirul Găvana – Textila.”, scrie în anunțul publicat de colectivul Filarmonicii Pitești.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90