930×122 CAPRA 5

fraudă

tren_cfr

E JALE PE TRENURI! 41.000 DE CĂLĂTORI FRAUDULOȘI, PRINȘI DE POLIȚIE!

În prima jumătate a anului Direcţia de Poliţie Transporturi a desfăşurat activităţi pentru combaterea călătoriilor frauduloase şi depistarea persoanelor care folosesc fără drept legitimaţii de călătorie cu gratuităţi pentru veterani şi văduve de război, precum şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Poliţiştii au patrulat, împreună cu personalul CFR specializat, în 12.585 de trenuri de persoane, fiind depistați astfel 41.226 de călători frauduloşi. Au fost constatate 57 de infracţiuni de folosire ilegală a legitimaţiilor de călătorie tip CFR gratuite, procurate conform legii privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

De exemplu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei de Poliţie Transporturi Bucureşti cercetează două femei bănuite că în anii 2012 și 2013 ar fi completat şi folosit fără drept 874 de cupoane pentru bilete de călătorii gratuite pentru a transporta mai multe persoane cu trenul, contra unor sume de bani. Prejudiciul cauzat depășește 75.000 de lei. Pe numele celor două femei au fost întocmite dosare penale pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90